Nytt æresmedlem Båtsfjord SK

Under Båtsfjordmessa ble Tove Laila Ingebrigtsen utnevnt til æresmedlem i BSK.

Inge Wahl

Begrunnelse for æresmedlemskap:

 

Tove Laila begynte å spille badminton 11 år gammel i gymsalen i Båtsfjord, og kan vise til gode resultater i Nord-Norge med FM og NNM gull over flere tiår. I tillegg har hun gode resultater fra store turneringer i Finland, Sverige og Russland. Men det er som trener og leder hun har gjort seg størst bemerket. Hun begynte som hjelpetrener i Badmintongruppa da hun 14 år og er trener enda den dag i dag 47 år gammel. Tove Laila gir seg dessverre som trener etter denne sesongen, men overlater en aktiv og solid klubb til yngre krefter.

 

Da idrettshallen i Båtsfjord ble bygd på begynnelsen av 80-tallet og badmintongruppa fikk gode treningsvilkår økte også oppslutningen. Siden 1991 har hun vært hovedtrener i badmintongruppa, og har en rekke gode resultater å se tilbake til, (bl.a. NM gull for Tone Lise Emaus Nilsen, Carina Amundsen, Daniel Olsen og Glenn Fagerli, i tillegg til NM gull og kongepokal til Monica Halvorsen. Hun har trener II kurs og har vært instruktør på uttalige aktivitetsleder kurs, og trener/spillersamlinger i Finnmark. Hun har også deltatt på trenersamlinger internasjonalt og fikk i 1998 heder hos forbundet for sin innsats og resultater som trener. Hun ble deretter forespurt om å være assistenttrener på landslag for ungdom under 16 år. Men måtte takke nei pga manglende tid.

 

BSK sto som arrangør av Senior NM i 1988, JR NM i 1992 og UBM i 2003, hvor Tove Laila var en av de sentrale ildsjelene. Hun er fast turneringsleder i forbindelse med den årlige internasjonale turneringa Båtsfjord Open.

 

Hun har i alle år hatt styreverv i klubben og startet som spillernes representant som ungdomsspiller. Siden har hun vært sekretær i mange år, før hun ble styreleder i 2010-2012. Hun var sekretær i Finnmark Badmintonkrets gjennom store deler av 90- og 2000-tallet.

 

Hun holder seg i god form og i stiller ofte opp hun opp som mikspartner for utøverne sine, slik at de skulle ha noen å spille sammen med. Som ungdom ble hun også kretsmester i fotball og vant 3. divisjon i volleyball. Et balltalent som har viet store deler av sin fritid til å tilrettelegge for aktiviteter for barn og unge i Båtsfjord.

 

Vi gratulerer med æremedlemskapet.

Foto: Inge Wahl

Tips en venn  Skriv ut