Hederstegn bryting

Jørn Grønberg tildelt Norges Bryteforbunds Store Diplom.

Jørn Grønberg_800x541
Generalsekretær Vidar Jørgensen, Jørn Grønberg og president Tom Holmen. Fotograf: Vårin Utne.
Jørn begynte med bryting i Båtsfjord Atletklubb da han var guttunge og vant ett NM gull i gutteklassen. I 1983, som 16 åring tok Jørn over treneransvaret og gikk inn i styret i klubben som da lå nede. Han var primus motor i klubben vår helt fram til 2004 da han flyttet til Vardø.

Han har vært trener for alle aldersgruppene og da jentebrytingen for alvor tok av lærte han seg også fristil. Han har sparret fram utøvere til NM-gull, Nordisk gull og medaljer/gode plasseringer i EM og VM. Her kan nevnes Annelie Sørensen, May Bente Eriksen, Kine Garstad og Kristine Michelsen.

Jørn satt også i styret i klubben og var nok innom alle vervene, -bortsett fra styreleder som han syntes andre burde ta seg av. Sekretær, kasserer, sponsoransvarlig, sportslig leder, dugnadsansvarlig, stevneleder og stevnesekretær. Sjåfør og dommer ved behov.

Jørn Grønberg har mye av æren for at jentebrytinga står så sterk i Finnmark. Han var i alle år selvskreven i styret i Finnmark Brytekrets og bidro sterk til danninga av bryteklubben i Tana. I en periode var han også med som trener i Vadsø Atletklubb. I dag bor Jørn i Oslo, og engasjerer seg i brytesporten ved å delta på ledermøter og ting i NBF. Vi jobber iherdig for at han skal flytte tilbake til Båtsfjord slik at han kan fortsette sitt engasjement i brytesporten!
Tips en venn  Skriv ut